关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

何凯文每日一句:2017考研第199句

头像文都考研

阅览数

时间2016-09-10 16:58:22

武汉文都考研为大家收集整理何凯文老师微信每日一句!

今天的题目:

The link between dreams and emotions shows up among the patients in Cartwright’s clinic. Most people seem to have more bad dreams early in the night, progressing toward happier ones before awakening, suggesting that they are working through negative feelings generated during the day. Because our conscious mind is occupied with daily life we don’t always think about the emotional significance of the day’s events -- until, it appears, we begin to dream.

33. The negative feelings generated during the day tend to ________.

[A] aggravate in our unconscious mind

[B] develop into happy dreams

[C] persist till the time we fall asleep

[D] show up in dreams early at night

 

昨天题目的解析:

1. Increasingly the Japanese are seeing a decline of the traditional work-moral values.

参考译文:渐渐的,日本人正在经历传统的工作道德价值的滑坡。

2. The coming of age of the postwar baby boom and an entry of women into the male-dominated job market have limited the opportunities of teenagers who are already questioning the heavy personal sacrifices involved in climbing Japan’s rigid social ladder to good schools and jobs.

确定主干:A and B have limited the opportunities of teenagers.

          A= The coming of age of the postwar baby boom

             战后婴儿潮来临

          B= an entry of women into the male-dominated job market

             女性进入以男性为主导的职业市场

其他成分: who are already questioning the heavy personal sacrifices/ involved in climbing Japan’s rigid social ladder to good schools and jobs. 定语从句

         这些十来岁的孩子已经在质疑付出的沉重的个人牺牲,目的就是为了攀爬日本社会严酷的社会阶梯以进入好的学校和获得更好的工作。

3.While often praised by foreigners for its emphasis on the basics, Japanese education tends to stress test taking and mechanical learning over creativity and self-expression.

  确定主干:Japanese education tends to stress test taking and mechanical learning over creativity and self-expression.

            日本教育现在倾向于强调应试和呆板的学习而不是创造性和自我的表达。

  其他成分:While often praised by foreigners for its emphasis on the basics

           独立成句: Japanese education are praised by foreigners for its emphasis on the basics.

           虽然外国人经常夸奖日本的教育强调基础

  参考译文:虽然外国人经常夸奖日本的教育强调基础,日本教育现在倾向于强调应试和呆板的学习而不是创造性和自我的表达。

 4.But that may have more to do with Japanese life-styles. 

   句型: 1. A may have more to do with B 

            B是主要原因;A是结果;

         2. A may have much to do with B

           B是原因; A是结果;  

That= a decline of the traditional work-moral values.

参考译文:这种下滑更多还是与日本的生活方式有关系。

1.According to the author, what may chiefly be responsible for the moral decline of Japanese society?

Chiefly 就要求我们定位到第四句!

所以答案对应:[D] The life-style has been influenced by Western values.

别管这个生活方式是不是受到西方影响的。我就告诉你只有D有生活方式!

[A] Women’s participation in social activities is limited.

定位错。且偷换!是年轻人的机会被限制了,不是女性参与圣社会活动被限制

[B] More workers are dissatisfied with their jobs.

没有提及,(而且不是原因,是下滑的表现)

[C] Excessive emphasis has been placed on the basics.

定位错,且偷换! 现在不是强调基础了是强调的应试!

[D] The life-style has been influenced by Western values.

前天的题目我很抱歉,没有给出全文,如果用主题为王就比较容易排除B了!

因为那篇文章的主题就是专业化和职业化的发展!

而且B选项也有一点瑕疵:

原文:greater problems for amateur participation in science. 

      业余人士参与到科学中的更大的问题

选项:the hardship of amateurs in scientific study

      科学研究中业余人士的困难

一个是参与进去的问题,也就是业余人士很难参与到科研中去。

一个是参与进去后的困难。

当然我这样讲你会说我的分析不好。

那我们就可以用主题为王了,主题为王真的可以是更好的解决方法!

用KK必杀技在不知道主题的情况下也是可以的。

总之对于选B的同学我表示歉意!你们的思维没有问题,我的选题没有考虑周全。应该给出主题。

再次致歉!

快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/1477.html