关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

何凯文每日一句:2020考研英语第82句

头像文都考研

阅览数

时间2019-05-12 08:31:38

何凯文2020考研每日一句来了,这是何凯文老师第8年的坚持,从元宵节开始一直到考前,跟着何凯文老师一起坚持学习起来,下面是湖北文都考研小编为大家整理的何凯文每日一句第82句!

今天的句子:

Von Hernandez said the deal is “a crucialfirst step towards stopping the use of developing countries as a dumping groundfor the world’s plastic waste, especially those coming from rich nations”. MarcoLambertini said the accord is a welcome step and that for too long wealthycountries have abdicated responsibility for enormous quantities of plasticwaste. “However, it only goes part of the way. What we – and the planet – needis a comprehensive treaty to tackle the global plastic crisis,” Lambertiniadded.

(你想想你会怎么出题?)

思考题:

We can learn from the passage that____

(A) rich nations having abandoned responsibilityis a promising step.

(B) the views of Hernandez and Lambertinion plastic waste are opposite.

(C) dumping grounds coming from richnations will be stopped by the deal.

(D)a comprehensive packageis needed to address the global plastic pollution.

再来看看单词:

1.dumping ground 垃圾场

2. the accord= the deal 协议

3. a welcome step 受欢迎的一步

4. abdicate=abandon 放弃

5. comprehensive 综合性的

6.tackle=address 解决,应对

7.treaty=package= 方案

第一句:

Von Hernandez said the deal is “a crucialfirst step towards stopping the use of developing countries as a dumping groundfor the world’s plastic waste, especially those coming from rich nations”.

主干识别:

Von Hernandez said

宾语从句主干:

the deal is “a crucial first step

定语:

towards stopping the use of developingcountries as a dumping ground for the world’s plastic waste,/ especially thosecoming from rich nations”.

(重点是those 指代:plastic waste,waste 是不可数名词,但是表示复数概念,代词可以用those)

参考译文:冯·南德斯说,该协议是关键的第一步去阻止将发展中国家作为世界塑料废物,特别是来自富裕国家的塑料垃圾倾倒场的”。

所以:(A) rich nations having abandoned responsibilityis a promising step.

有钱的国家抛弃责任是关键的一步。这是拼多多,是不对的!

(C) dumping grounds coming from richnations will be stopped by the deal.

来自富裕国家的垃圾倾倒场将会被协议禁止。

这是偷换!你是不是没有注意找指代!

第二句:

Marco Lambertini said the accord is awelcome step and that for too long wealthy countries have abdicated responsibilityfor enormous quantities of plastic waste.

主干:

Marco Lambertini said

宾语从句1:

(that)accord is awelcome step

宾语从句2:

that for too long wealthy countries haveabdicated responsibility for enormous quantities of plastic waste.

参考译文:马可兰博蒂尼说,该协议是一个受欢迎的步骤,长期以来,富裕国家已经放弃了对大量塑料废物的责任。

所以选项:the views of Hernandez and Lambertinion plastic waste are opposite.

这两人关于塑料垃圾的观点是相反的。是不对的。

第三句:

“However, it only goes part of the way.What we – and the planet – need is a comprehensive treaty to tackle the globalplastic crisis.” Lambertini added.

主干:

Lambertini added.

说的话1:

However, it only goes part of the way.

说的话2:

What we – and the planet – need(主语从句) is a comprehensive treaty to tackle the global plastic crisis.

参考译文:“然而,它只是部分的方式。我们以及我们这个星球所需要的是一个应对全球塑料危机的全面条约。”兰博蒂尼补充说。

所以选项:(D)acomprehensive package is needed to address the global plastic pollution.需要一个综合性的解决方案来解决全球性的塑料污染。是正确的!

文章来源和背景:

何凯文每日一句:2020考研英语第82句

以上就是湖北文都考研为大家整理的“2020何凯文考研英语每日一句第82句”的相关内容,2020考研人一起学起来吧!

推荐阅读何凯文2020考研英语每日一句汇总
快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/18214.html