关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

何凯文每日一句:2020考研英语第259句

头像文都考研

阅览数

时间2019-11-05 08:11:39

何凯文2020考研每日一句来了,这是何凯文老师第8年的坚持,从元宵节开始一直到考前,跟着何凯文老师一起坚持学习起来,下面是湖北文都考研小编为大家整理的何凯文每日一句第259句!

今天的句子:
Donald Trump is a creature of the instant, responsive only and wholly to immediate stimulus – which is why Twitter is his exclusive medium of written communication, and why when he speaks he cannot stick to a script. In this respect he differs little from anyone who spends a lot of time on social media; the social media ecosystem is designed to generate constant, instantaneous responses to the provocations of Now.
思考题:

According to the text, the reason why Twitter is Trump's only written media is that______ 
(A) he is not different from the people who spend a lot of time on the Twitter. 

(B) the design of social media ecosystem is identical with Trump's character. 

(C)he cannot adhere to the script when he speaks and communicate with others.

(D) he prefers to spend time on the Twitter to offer instantaneous responses. 

词汇突破:
1. instant 立即的
2. responsive 积极回应,反应热烈的,热情的(正面评价词)
  例句:The club is responsive to the new idea.
  (俱乐部对于这个新的想法表示欢迎。)
  The flu virus is not responsive to this treatment.
  (这种治疗对这种流感病毒无效。)
  a responsive and enthusiastic audience 
  反应热烈又热情的观众;
  有的形容词的意思和我们想象的并不一样。一定要注意:
  比如:resourceful 这个词的意思不是“有资源的”。
        它的意思是:机敏的;足智多谋的;随机应变的;
3.Exclusive:独有的
4. stick to a script:按稿子说话
5. In this respect:在这个方面
6. differs little from A:和A没有不同
7. the social media ecosystem 社交媒体生态系统
8. constant, instantaneous responses to the provocations of Now
9. provocation 刺激
10.Now : 这里大写N 是为了强调“现在”,作为名词处理。
11. instantaneous 立即的= instant
12. constant 持续的
13.stimulus 刺激物
14.wholly 完全地
15.generate 产生
第一句:
Donald Trump is a creature of the instant, responsive only and wholly to immediate stimulus – which is why Twitter is his exclusive medium of written communication, and why when he speaks he cannot stick to a script. 
切分:
1.Donald Trump is a creature 特朗普是这样一种生物(这个词用的绝了)
2.of the instant, responsive only and wholly to immediate stimulus (定语修饰特朗普)
他仅仅或者完全(只会)对立即的刺激做出立即的和积极的回应。
 3.– which is why Twitter is his exclusive medium of written communication, and why when he speaks he cannot stick to a script. 
这就是为什么推特成为了他唯一的书面沟通媒介。这也是为什么他在演讲的时候不会按讲稿讲的原因了。
参考译文:特朗普是这样一种生物,他仅仅或者完全(只会)对立即的刺激做出立即的和积极的回应。这就是为什么推特成为了他唯一的书面沟通媒介。这也是为什么他在演讲的时候不会按讲稿讲的原因了。

第二句:
In this respect he differs little from anyone who spends a lot of time on social media; the social media ecosystem is designed to generate constant, instantaneous responses to the provocations of Now.
切分:
1.In this respect he differs little from anyone who spends a lot of time on social media;
从这个角度讲,他和那些花很多时间在社交媒体上的人没有区别。
2. the social media ecosystem is designed to generate constant, instantaneous responses to the provocations of Now.
社交媒体的生态系统就是旨在产生对于现在刺激的持续和立刻的反应。
参考译文:从这个角度讲,他和那些花很多时间在社交媒体上的人没有区别。

解析:

原文:

第一句:

特朗普他仅仅或者完全(只会)对立即的刺激做出立即的和积极的回应。

第二句:

所以:

社交媒体的生态系统就是旨在产生对于现在刺激的持续和立刻的反应。

(B) the design of social media ecosystem is identical with Trump's character. 

B 社交媒体生态系统的设计与他的性格是一致的。为正确选项!

(A) he is not different from the people who spend a lot of time on the Twitter. 

(A)他和那些在推特上花很多时间的人没有什么不同。

不构成因果所以不对!

(C)he cannot adhere to the script when he speaks and communicate with others.

  (C)在与人说话及沟通时,他不能坚持讲稿。

不构成因果,而且没有这样说!

(D) he prefers to spend time on the Twitter to offer instantaneous responses. 

(D)他更喜欢在Twitter上花更多时间提供即时回复。

不构成因果,而且没有这样说!不是他去提供回复。而是对即时的事情做出反应。

以上就是湖北文都考研为大家整理的“2020何凯文考研英语每日一句第259句”的相关内容,2020考研人一起学起来吧!

推荐阅读:何凯文2020考研英语每日一句汇总

快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/18823.html