关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

2021考研何凯文每日一句:第89句

头像文都考研

阅览数

时间2020-05-31 16:17:38

即将进入6月份,现在应该很多高校学生已经返校,当然肯定也还有很多考研人还是在家复习,不管怎么样何凯文老师的每日一句继续陪伴着大家,下面一起来看下2021考研何凯文每日一句:第89句。

今天的句子:

In mid-March, given the uncertainty about when movie theaters would reopen, and when patrons might feel comfortable returning, Universal released “The Invisible Man,” “The Hunt” and “Emma” on video-on-demand while all three films were still in theaters. After “Trolls” made $95 million in VOD rentals, NBC Universal Chairman Jeff Shell suggested that the studio might release movies straight to video even after theaters opened again. AMC, the largest movie theater chain in the world, delivered an ultimatum to Universal Studios, declaring that it would no longer license the studio’s movies for screening in the United States, Europe or the Middle East.

思考题:

It can be learned from the passage that________.

(A) the Universal’s plan has pitted itself against the largest movie theater chain.

(B) AMC declares that it would deny the movies from the largest movie theater.

(C) more customers will choose the VOD even after movie theaters’ reopening.

(D) the largest movie theater chain becomes more dependent on VOD model.

词汇突破:

1. given:考虑到

2. patrons:老主顾,常客;赞助人

3. Universal:环球电影公司

4. video-on-demand(VOD):

视频点播

5. rentals:租赁费用(这里视频观看是有时效的,所以也点播视频的收入可以叫rentals)

6. release 发布

7. ultimatum:最后通牒

8. license:批准

9. screening:电影院上映 (hit the screen 上映)

10. “The Invisible Man,” “The Hunt” and “Emma”

《隐形人》《狩猎》《艾玛》

11. Trolls 《魔发精灵2》

句子解析:

第一句:

In mid-March, given the uncertainty about when movie theaters would reopen, and when patrons might feel comfortable returning, Universal released “The Invisible Man,” “The Hunt” and “Emma” on video-on-demand /while all three films were still in theaters.

句子主干:

Universal released “The Invisible Man,” “The Hunt” and “Emma” on video-on-demand

状语1:

In mid-March,

状语2:

given the uncertainty

状语2中的定语:

about when movie theaters would reopen, and when patrons might feel comfortable returning,

状语3

while all three films were still in theaters.

参考译文:3月中旬,由于不确定何时能重新开放电影院以及何时顾客能坦然回归,环球影业在《隐形人》《狩猎》《艾玛》三部影片仍在院线上映时,同时开启视频点播。

第二句:

After “Trolls” made $95 million in VOD rentals, NBC Universal Chairman Jeff Shell suggested that /the studio might release movies straight to video(宾语从句) even after theaters opened again.

句子主干:

NBC Universal Chairman Jeff Shell suggested that

宾语从句:

the studio might release movies straight to video

宾语从句中的状语:

even after theaters opened again.

参考译文:在《魔发精灵2》获得了9500万美元的视频点播收入后,NBC环球的首席执行官杰夫·希尔表示,即使在影院重新开业后,环球也会将电影直接以视频的形式发布。

第三句:

AMC, the largest movie theater chain in the world(同位语), delivered an ultimatum to Universal Studios, declaring that (it would no longer license the studio’s movies for screening in the United States, Europe or the Middle East.)

句子主干:

AMC delivered an ultimatum to Universal Studios,

同位语:

, the largest movie theater chain in the world,

状语:

declaring that it would no longer license the studio’s movies for screening in the United States, Europe or the Middle East.

参考译文:全球最大的电影院线连锁公司AMC向环球影业发出了最后通牒,宣布将不再许可其电影在美国、欧洲或中东放映。

思考题解析:

(A) the Universal’s plan would pit itself against the largest movie theater chain.

Sth Pit A against B : 某事使得A和B对立,较量,竞争;

(A)环球影业的计划将使自己与最大的电影院较量。

正确答案!来自最后两句!

(B) AMC declares that it would deny the movies from the largest movie theater.

(B)AMC宣布将拒绝来自最大电影院的电影。

AMC就是最大的电影院!你是不是感觉到被这个选项冒犯了!这就是拼凑!

(C) more customers will choose the VOD even after movie theaters’ reopening.

(C)更多的客户会选择视频点播,即使电影院重新开放。

没有提及更多客户会选择,所以排除!

(D) the largest movie theater chain becomes more dependent on VOD model.

(D)最大的电影院连锁变得更依赖于视频点播模式。

不是电影院依靠视频点播模式,而是电影公司依赖视频点播模式。

以上就是文都考研小编整理的“何凯文2021考研每日一句:第89句”相关内容,希望对2021考研人有所帮助。

推荐阅读:

2021考研何凯文每日一句汇总

何凯文每日一句有用吗?怎么使用?

快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/19473.html