关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

2021考研何凯文每日一句:第285句

头像文都考研

阅览数

时间2020-11-29 23:34:42

2021考研报名已经结束,离考研初试时间也只剩下30天时间了,何凯文老师每日一句依然每天陪伴着大家,下面是何凯文2021考研英语每日一句第285句

今天的句子:

The humanities’ supposed lack of obvious vocational pathways is in fact a strength in an economy where flexibility and entrepreneurship are prized, while the perception of lower employability is not borne out by facts – 88% of Shape(social sciences, humanities and the arts for people and the economy) graduates were employed in 2017 (compared with 89% for Stem). Shape subjects will also be central to answering the most urgent questions we face; science, for instance, is foundational to comprehending the climate emergency, but will not affect the political and behavioral changes needed to achieve net zero.

思考题:

It can be inferred from the text that ________.

A. humanities deprive students of obvious vocational opportunity.

B. the solution of our urgent questions demands Shape subjects.

C. low employability of Shape has been proved by recent statistics.

D. Shape subjects have been self-centered in solving questions.

快速解题:

这段话对于shape 的评价是正面的还是负面的?

对!

正面的!

It can be inferred from the text that ________.

A. humanities deprive students of obvious vocational opportunity.

(负面评价)

B. the solution of our urgent questions demands Shape subjects.

(正面评价)

C. low employability of Shape has been proved by recent statistics.

(负面评价)

D. Shape subjects have been self-centered in solving questions.

(负面评价)

所以答案是:

B. the solution of our urgent questions demands Shape subjects.

(正面评价)

是不是非常豪横!

我给你讲,真题中一半的题可以这样做出来!

我们点睛班会讲!

来吧,来点睛班吧!一定能救赎你!

词汇突破:

humanities 人文学科

vocational pathways 职业道路

flexibility 灵活性

entrepreneurship 进取精神

perception认知

A is not borne out by facts A没有得到事实的支持

net zero 零排放

句子解析:

第一句:

The humanities’ supposed lack of obvious vocational pathways is in fact a strength in an economy where flexibility and entrepreneurship are prized, while the perception of lower employability is not borne out by facts – 88% of Shape(social sciences, humanities and the arts for people and the economy) graduates were employed in 2017 (compared with 89% for Stem).

参考译文:实际上,在一个重视灵活性和企业家精神的经济中,人文学科缺乏明显的职业前景实际上是一大优势,而且认为人文学科就业率低的看法并没得到事实的支持――2017年,Shape学科(社科、人文、艺术与经济)毕业生的就业率是88%(Stem学科是89%)。

第二句:

Shape subjects will also be central to answering the most urgent questions we face; science, for instance, is foundational to comprehending the climate emergency, but will not affect the political and behavioural changes needed to achieve net zero.

参考译文:Shape学科对于回答我们面临的最紧迫的问题也至关重要。例如,科学是理解环境危机的基础,但却不能影响实现净零排放所需的政治和行为变化。

思考题解析:

It can be inferred from the text that ________.

从文章中可以得知_____

A. humanities deprive students of obvious vocational opportunity.

人文学科剥夺了学生明显的职业机会。

没有!错!

B. the solution of our urgent questions demands Shape subjects.

紧急问题的解决需要人文学科

对应第二句!对!

C. low employability of Shape has been proved by recent statistics.

人文学科的就业能力低得到了最近数据的证明

没有得到证明!错!

D. Shape subjects have been self-centered in solving questions.

人文学科在解决问题的时候是以自我为中心.

没有说自我为中心!错!

以上就是文都考研小编整理的“何凯文2021考研英语每日一句第285句”相关内容,希望对2021考研人有所帮助。

推荐阅读:

2021考研何凯文每日一句汇总

何凯文每日一句有用吗?怎么使用?

快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/20931.html