关于我们

|

设为首页

|

加入收藏

|

资讯
考研动态| 考研常识| 考研报名| 招生简章 考研经验|考研分数| 考研复试| 考研调剂
备考
政治指导| 英语指导| 数学指导| 专业课 专硕指导| 考研大纲| 考研真题| 考研问答
文都考研 > 考研备考 > 考研英语 > 列表

2021考研何凯文每日一句:第282句

头像文都考研

阅览数

时间2020-11-29 23:40:43

2021考研报名已经结束,离考研初试时间也只剩下30天时间了,何凯文老师每日一句依然每天陪伴着大家,下面是何凯文2021考研英语每日一句第282句

今天的句子:(必考预测句!)

Yet today those shopping centres look like the relics of a past quick fix to the problems thrown up by Thatcherism. Public money was used to help create low-skilled jobs fast, but failed to help the no-longer-needed workers train in new technologies. Local authorities, desperate to see some new employers and jobs emerge in their forsaken industrial heartlands, backed public transport links to these new, out-of-town venues.

思考题:

It can be learned from the text that_____

(A) Shopping centres are problems caused by Thatcherism.

(B) local authorities seconded some public transport plan

(C) public money promoted the workers train in new fields

(D) local authorities have abandoned out-of-town venues.

词汇突破:

relics 遗迹

a past quick fix 快速修复方案

thrown up by 由...造成的

Thatcherism 撒切尔夫人注意

no-longer-needed 不再被需要的

forsaken 被抛弃的

back 支持=second 支持

venues 地点场所

句子解析:

第一句:

Yet today those shopping centres look like the relics of a past quick fix to the problems thrown up by Thatcherism.

参考译文:如今,这些购物中心看起来就像是为解决撒切尔主义引发的问题的权宜之计所留下的遗迹。

第二句:

Public money was used to help create low-skilled jobs fast, but failed to help the no-longer-needed workers train in new technologies.

参考译文:公共资金曾被用来快速创造低技能的岗位,但没能帮助那些不再被需要的工人接受新技术的培训。

第三句:

Local authorities, desperate to see some new employers and jobs emerge in their forsaken industrial heartlands, backed public transport links to these new, out-of-town venues.

参考译文:而迫切希望在他们没落的工业重镇看到新雇主和新工作的地方政府,也支持将公共交通接到这些新的郊区场所。

题目解析:

It can be learned from the text that_____

从文章我们可以得知_______

(A) Shopping centres are problems caused by Thatcherism.

购物中心是由撒切尔夫人主义造成的问题。

第一句说的很明确,购物中心是撒切尔夫人主义造成的问题的快速修复方案的遗迹。

这里不能说是撒切尔夫人主义造成的问题。

(B) local authorities seconded some public transport plan

当地政府支持新的交通计划

对应最后一句:second=back

当地政府支持公共交通接入这些地点。

因此可以说当地政府支持某项公共交通计划

(C) public money promoted the workers train in new fields

公共资金促进了在一些新的领域工人的培训

文中说了,是fail to help 没有能帮助所以当然不是促进了。

(D) local authorities have abandoned out-of-town venues.

当地政府抛弃了城外的场所。

这就是典型的拼多多!

没有提及。

以上就是文都考研小编整理的“何凯文2021考研英语每日一句第282句”相关内容,希望对2021考研人有所帮助。

推荐阅读:

2021考研何凯文每日一句汇总

何凯文每日一句有用吗?怎么使用?

快给朋友分享吧!

非特殊说明,本文版权原作者,转载请注明出处

本文地址:http://www.hbwendu.com/beikao/20934.html